viernes, 11 de septiembre de 2015

Eurodiputat Sebastià: "M'espanta un pacte amb Podem"

 

L'eurodiputat de Compromís s'oposa frontalment a l'acord amb la formació de Pablo Iglesias que propugna una part de la coalició. Demà [12 de setembre] exposarà la seua posició al consell nacional del Bloc.

Compromís és un projecte valencià i valencianista, i en el moment en què t'ajuntes amb un altre, això ho perds", opina Jordi Sebastià sobre el possible acord amb Podem als comicis estatals que la seua coalició, Compromís, haurà de ratificar (o no) en les properes setmanes. L'eurodiputat ha participat aquest matí en un esmorzar informatiu en què s'ha mostrat contrari a arribar-hi a una entesa. "Ningú no m'ha consultat el meu parer sobre el pacte, però demà, per fi, espere tenir l'ocasió de dir què en pense al consell nacional del Bloc Nacionalista Valencià", una de les tres formacions que integren Compromís. La més nombrosa i la que alberga més recels davant la proposta de candidatura conjunta al País Valencià plantejada per Podem.

A Sebastià li "espanta" un pacte amb la formació violeta, perquè "Podem és el que és, i aguantarà tant com vulguen els grups de comunicació, des d'Atresmedia fins a Prisa, que els han donat suport fins ara". "Jo estic en política perquè sóc valencianista, i en aquests moments, segons el CIS, estem en condicions de tenir tres diputats al Congrés, una fita que fa només uns pocs anys haguera semblat utòpica", ha destacat l'ex-alcalde de Burjassot, per qui "no resulta tan important de tenir grup propi a Madrid, si això implica anar de bracet d'un altre partit".

Preguntat pel fet que Compromís va aconseguir la seua acta d'eurodiputat gràcies a un acord multipartit, Sebastià ha assenyalat que, en aquell cas, "Primavera Europea era un projecte clarament liderat per Compromís, en què Equo, l'altre partit principal, no generava cap problema, i perquè era l'única manera de poder estar-hi representats". Sebastià, de fet, s'ha felicitat per les decisions preses conjuntament per la coalició des del seu naixement, però no obstant això, considera que l'acord amb Podem, "una formació que a les enquestes va de baixada de fa uns mesos i que al País Valencià va quedar en cinquena posició", representaria "una autèntica errada". "Que l'estratègia seguida fins ara haja estat la correcta no significa que en aquest cas el pacte també seria positiu", ha subratllat alhora que ha admès l'efecte positiu que ha tingut la unió de Bloc i Iniciativa per al nacionalisme valencià. "A llocs com Elx i Paterna, on érem irrellevants, ara hi tenim quatre i sis regidors", ha recordat.

"Les expectatives de Podem d'esdevenir la força hegemònica de l'esquerra espanyola s'han vingut avall, sembla clar que serà el PSOE qui lidere aquest espai, i per tant, anar amb ells ja no és tan decisiu. Serem bastant més decisius amb tres o quatre diputats absolutament lliures que no coalitzats amb Podem", ha sentenciat Sebastià.


El eurodiputado de Compromis se opone frontalmente al acuerdo con la formación de Pablo Iglesias que propugna una parte de la coalición. Mañana expondrá su posición en el consejo nacional del Bloc.

Compromís es un proyecto valenciano y valencianista, y en el momento en que te juntas con otro, esto lo pierdes", opina Jordi Sebastià sobre el posible acuerdo con Podemos a los comicios estatales que su coalición, Compromiso, tendrá que ratificar (o no) en las próximas semanas. El eurodiputado ha participado esta mañana en un almuerzo informativo en que se ha mostrado contrario a llegar a una entente. "Nadie me ha consultado mi parecer sobre el pacto, pero mañana, por fin, espero tener la ocasión de decir qué pienso al consejo nacional del Bloc Nacionalista Valencianà", una de las tres formaciones que integran Compromís. La más numerosa y la que alberga más recelos ante la propuesta de candidatura conjunta al País Valencià planteada por Podemos.

A Sebastià le "asusta" un pacto con la formación violeta, porque "Podemos es el que es, y aguantará tanto como quieran los grupos de comunicación, desde Atresmedia hasta Prisa, que los han apoyado hasta ahora". "Yo estoy en política porque soy valencianista, y en estos momentos, según el CIS, estamos en condiciones de tener tres diputados en el Congreso, un hito que hace sólo unos pocos años hubiera parecido utópico", ha destacado el ex-alcalde de Burjassot, por quien "no resulta tan importante de tener grupo propio en Madrid, si esto implica ir del brazo de otro partido".

Preguntado por el hecho que Compromís consiguió su acta de eurodiputado gracias a un acuerdo multipartido, Sebastià ha señalado que, en aquel caso, "Primavera Europea era un proyecto claramente liderado por Compromí, en que Equo, el otro partido principal, no generaba ningún problema, y porque era la única manera de poder estar representados". Sebastià, de hecho, se ha felicitado por las decisiones tomadas conjuntamente por la coalición desde su nacimiento, pero sin embargo, considera que el acuerdo con Podemos, "una formación que a las encuestas va de bajada de hace unos meses y que al País Valencià quedó en quinta posición", representaría "un auténtico error". "Que la estrategia seguida hasta ahora haya sido la correcta no significa que en este caso el pacto también sería positivo", ha subrayado a la vez que ha admitido el efecto positivo que ha tenido la unión de Bloc e Iniciativa para el nacionalismo valenciano. "Enlugares como Elche y Paterna, donde éramos irrelevantes, ahora tenemos cuatro y seis regidores", ha recordado.

"Las expectativas de Podemos deconvertirse la fuerza hegemónica de la izquierda española se han venido abajo, parece claro que será el PSOE quién lidere este espacio, y por lo tanto, ir con ellos ya no es tan decisivo. Seremos bastante más decisivos con tres o cuatro diputados absolutamente libres que no coaligados con Podemos", ha sentenciado Sebastià.

0 comentarios:

Publicar un comentario