viernes, 21 de agosto de 2015

Unitat Popular: Una finestra d'esperança per a Grècia


Kateryna Sergidou, miembro de la unidad Popular

 Miquel Garcia

L'anunci de que la Plataforma d'Esquerres de Syriza formarà grup parlamentari propi i es presentarà a les  properes eleccions, obri una finestra d'esperança dins de la fosca situació de Grècia després de l'acceptació
del memoràndum pèr Tsipras, fent oïdes sordes al rotund NO del referèndum.

Les dificultats que afrontarà la nova "Unitat Popular", com sembla que es dirà el grup d'esquerres provenent de Syriza, seran enormes, però es pot pensar que, finalment, aquestes podran ser encarades amb una estratègia adequada i amb la valentia necessària.

És possible que la "Unitat Popular"puga formar govern abans de les eleccions de setembre-octubre i aprofitar aquesta situació tant per a evitar l'aplicació brutal i immediata del memoràndum, com per a  consolidar posicions de cara a la contesa electoral. Considerant que la Unitat Popular es convertirà en hereva directa del mandat popular del referèndum passat, si el nou partit sap obrar adequadament i connecta amb el carrer i de la ciutadania, un molt bon resultat a les eleccions podria ser possible.

Ara però s'hauran de lliurar les batalles que la covardia de Tsipras va voler estalviar-se. La victòria ni serà fàcil, ni immedidata. En les circumstàncies actual la solidaritat amb Grècia i la formació d'un front comú dels països del Sud d'Europa resulta més que necessària. També ho seran la mobilització i organització populars de les quals el govern de Tsipras també va voler prescindir.

0 comentarios:

Publicar un comentario